Printen op rubber

FOLIEDRUK, CACHEREN EN THERMODRUK

Bij Quadraat streven we ernaar om onze klanten een breed aanbod in druktechnieken te bieden. Drukwerkveredeling zorgt voor een bijzondere of luxe uitstraling waardoor een product meer opvalt, nauwelijks na te maken is of vooral goed past bij het bedrijfsimago.

Inmiddels hebben we veel van deze technieken in eigen huis. We lichten er hier graag een paar toe.

Foliedruk

Bij foliedruk wordt een kleur-, metaal- of holografische folie op het drukwerk aangebracht. Dit kan op gewoon offset drukwerk, maar ook in combinatie met andere speciale technieken zoals preegdruk (reliëf) en lamineren. U kunt zich voorstellen dat dit een spectaculair effect geeft.

Toepassingen

Foliedruk wordt met name gebruikt om drukwerkproducten een luxe en opvallende uitstraling te geven. Vormen, afbeeldingen en tekst krijgen met foliedruk net dat extra accent.

Het kan worden toegepast op o.a.

 • Boekomslagen
 • Verpakkingen
 • Wijnetiketten
 • Wenskaarten
 • Visitekaartjes
 • Eigenlijk alles wat je een luxe uitstraling wilt geven.

Waardedocumenten

Foliedruk is bij uitstek geschikt voor officiële documenten zoals diploma’s, certificaten en andere waardedocumenten.

Techniek foliedruk

Onder hoge druk en een temperatuur van zo’n 130°C wordt door middel van een magnesium cliché of messing stempel het dunne folie aangebracht.

Cacheren

Bij cacheren wordt drukwerk op karton geplakt zodat de dikte en stevigheid ontstaat die voor vele toepassingen erg handig is. Het materiaal kan vervolgens in iedere denkbare vorm worden gestanst waardoor het geschikt wordt voor:

 • Verpakkingen
 • Ringbanden
 • Displays
 • Standaards
 • Borden
 • Visitekaartjes

Met speciale machines wordt een dunne laag lijm op het papier aangebracht, waarna het op het karton wordt geplakt. Bij omplakken wordt het drukwerk eerst om het karton heen gevouwen en daarna geplakt, in dat geval is de zijkant van het karton niet meer zichtbaar.

Thermodruk

Thermodruk is een reliëfdruk waarbij tekst of beeld op het drukwerk komt te liggen. Deze vorm van drukwerkveredeling wordt ook wel paramount genoemd. De thermodruk kan zowel glanzend of mat worden toegepast in iedere gewenste PMS kleur of transparant.

Toepassingen

Thermodruk is geschikt voor bijvoorbeeld visitekaartjes of als echtheidsgarantie op plaatsbewijzen, diploma’s en certificaten. Daarnaast leent thermodruk zich eigenlijk goed voor leuke ideeën van creatieve ontwerpers.

Laat je inspireren!

Techniek thermodruk

Bij thermodruk wordt harspoeder op de nog natte inkt gestrooid die in een hittetunnel smelt tot een voelbare glanzend of matte opdruk. Als de thermodruk laser geschikt moet zijn, wordt het bedrukte materiaal eerst nog door een UV tunnel getransporteerd.

Wilt u meer informatie of voorbeelden kunnen zien en voelen, maak dan een afspraak met Miranda Heijkoop of Jacqueline Ram, zij komen graag bij u langs met voorbeelden en ideeën.

 

 

 

 

Voorbeelden thermodruk

Voorbeelden foliedruk

Foliedruk kleurfolie
Foliedruk kaartjes
Foliedruk mailing
Foliedruk voorbeeld
Foliedruk envelop

Voorbeelden cacheren

Cacheren visitekaartje
Cacheren visitekaartje
Thermodruk afbeelding
Thermodruk tekst
Thermodruk tekst
Spot-uv en wit

Spot-uv en wit

De mogelijkheden van kleine oplage, (maar door zijn snelheid) ook middelgrote oplage zijn eindeloos. De MIRA is instaat om direct op golfkarton afdrukken van hoge kwaliteit te produceren.

Lees meer
Packing & displays

Packing & displays

De mogelijkheden van kleine oplage, (maar door zijn snelheid) ook middelgrote oplage zijn eindeloos. De MIRA is instaat om direct op golfkarton afdrukken van hoge kwaliteit te produceren.

Lees meer
Nano Note

Nano Note

Maak je vaak gebruik van zelfklevende notities, voor jezelf, of voor een presentatie of scrumsessie, dan moet je dit echt eens proberen!

Lees meer

Contact

Quadraat Grafimedia B.V.
Jan van der Heijdenstraat 25
3261 LE Oud-Beijerland
Telefoon 0186 - 617 233
E-mail ob@quadraat.nl